Primal rebirth therapy

Primal: oorspronkelijk

Geboren in puurheid, opgegroeid en ervaringen opgedaan, emoties en gevoelens ervaren. Van kleine jongen of kleine meid, naar puber naar adolescent en dan nu volwassen. In alle fases van je jonge leven worden er overtuigingen gecreëerd en ontstaan er patronen.

Door ouders en andere belangrijke invloeden zoals de kerk en school. De volwassene van nu reageert vanuit overtuigingen en patronen van het kind van toen. In je kindertijd is de blauwdruk gemaakt over hoe je nu tegen dingen aankijkt, hoe je nu reageert op mensen en hoe je je nu voelt in bepaalde situaties.

 

Dat noemen we in de PRT, reageren vanuit je innerlijke kind.

Rebirth: hergeboorte

Opnieuw leren kijken naar jouw gevoelens, reacties en emoties. Leren welke patronen jij volgt en welke overtuigingen jij hebt. Leren of ze echt goed voor je zijn of dat ze zijn wat jij wilt?

Op deze manier bewust worden en daardoor leren dat jij keuzes kunt maken en niet hoeft te blijven hangen in oude overtuigingen en patronen.

Therapy: therapie

 Heb je problemen in je relatie, in je gezin of op je werk, of voel je je verdrietig, angstig, eenzaam, onbegrepen zonder daarvan echt de reden te kennen.

Heb je het gevoel vast te lopen. Loop je hele dagen te piekeren of heb je het idee dat stress of vermoeidheid je dagen vullen.

Dan is nu misschien de tijd om daar naar te kijken, meer inzicht te krijgen over wat er aan de hand is.

Ik ga samen met jou op onderzoek uit. Door naar jou en je lichaam te luisteren. Je lichaam geeft, over bovenstaande problemen, ook signalen. Het geheel is belangrijk en wordt serieus genomen. Door gesprekken en oefeningen leer je naar jezelf te luisteren en bewuste keuzes te maken. Daardoor krijg je inzicht wat nu jouw oude overtuigingen en patronen zijn en hoe ze vandaag de dag nog invloed hebben.

Ik werk onder andere met:

ü  verschillende ademhalingstechnieken,

ü  met speciaal op het innerlijk-kind gerichte oefeningen, 

ü  lichaamsgerichte bewustzijns oefeningen,

ü  actieve meditaties, geleide meditaties en ontspannende meditaties 

ü  familieopstellingen